Napraw Wymagane jest pozwolenie od zaufanego instalatora systemu Windows 10

W systemie operacyjnym Windows podczas próby usunięcia plików lub zawartości znajdującej się w folderze może pojawić się komunikat Potrzebujesz pozwolenia od TrustedInstaller. Chociaż możesz powiedzieć, po co miałbym potrzebować pozwolenia na usunięcie pliku w określonym folderze, skoro zalogowałem się jako administrator. Powodem jest to, że system Windows ma wbudowane konto systemowe o nazwie Trustedinstaller, aby zapobiec usunięciu lub zmodyfikowaniu niektórych ważnych plików.

Tak więc, jeśli chcesz zmodyfikować lub usunąć określone rodzaje plików tego typu, musisz przejąć na własność te foldery / pliki. W przeciwnym razie zawsze zostaniesz powitany monitem. Oto jak przejąć na własność pliki i pozbyć się tego monitu. Zwróć uwagę, że w przypadku ważnych plików po dokonaniu zmiany musisz przywrócić prawo własności z powrotem do trustinstaller.

Poprawka 1 - Korzystanie z wiersza polecenia

1. Wyszukaj CMD w polu wyszukiwania systemu Windows 10.

2. Kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę cmd i kliknij Uruchom jako administrator.

3. Teraz wykonaj kolejno polecenia podane poniżej.

takeown / F "path_of_folder_you_want_to_delete" / r / dy
icacls "path_of_folder_you_want_to_delete" / grant Administratorzy: F / t
rd "path_of_folder_you_want_to_delete" / S / Q

Po prostu zastąp pełną ścieżkę ścieżką do folderu.

Aby skopiować ścieżkę folderu, po prostu otwórz folder.

Otwórz folder, który chcesz usunąć

Następnie skopiuj ścieżkę folderu z paska adresu.

Kopiuj folder ścieżki

Tak więc w moim przypadku polecenia, które wykonam, to: -

takeown / F "C: \ Users \ SAURAV \ Desktop \ folder biurowy \ niepotrzebne pliki" / r / dy
icacls "C: \ Users \ SAURAV \ Desktop \ office folder \ niepotrzebne pliki" / grant Administratorzy: F / t
rd „C: \ Users \ SAURAV \ Desktop \ folder biurowy \ niepotrzebne pliki” / S / Q

Cmd Delete Folder nie można usunąć

Poprawka 2 - Zmień własność

1. Kliknij prawym przyciskiem myszy folder i wybierz Właściwości .

Nieruchomości

2. Teraz kliknij zakładkę Security .

3. Kliknij Zaawansowane .

Bezpieczeństwo Zaawansowane Min (1)

4. Kliknij Zmień w sekcji Właściciel.

Zmień właściciela 1 min

5. Kliknij Zaawansowane

Zaawansowane min

6. Kliknij Znajdź teraz .

7. Wybierz swoją nazwę użytkownika z listy. Kliknij OK.

Znajdź teraz Wybierz użytkownika min

8. Zaznacz „ Zastąp właściciela kontenerów podrzędnych i obiektów ” i „ Zastąp wszystkie wpisy uprawnień obiektu podrzędnego wpisami uprawnień dziedziczonych z tego obiektu ”.

Zastąp właściciela w podkontenerach min

9. Teraz kliknij Zastosuj i OK.

10. Ponownie kliknij Zabezpieczenia, a następnie kliknij Zaawansowane, jak wyjaśniono w kroku 3 powyżej.

11. Kliknij Dodaj .

Dodaj uprawnienia

12. Kliknij Select a Principal .

Wybierz główny min

13. Kliknij Zaawansowane

Zaawansowane min

14. Kliknij Znajdź teraz .

15. Wybierz swoją nazwę użytkownika z listy. Kliknij OK.

Znajdź teraz Wybierz użytkownika min

16. Sprawdź wszystkie uprawnienia.

Sprawdź wszystkie uprawnienia min

17. Zaznacz ponownie „ Zastąp właściciela w kontenerach podrzędnych i obiektach ” i „ Zastąp wszystkie wpisy uprawnień obiektów podrzędnych wpisami uprawnień dziedziczonych z tego obiektu ”.

Zastąp właściciela w podkontenerach min

Teraz idź dalej i usuń pliki, które chcesz ponownie usunąć. Nie napotkasz żadnego problemu.